Buscar
  • Ana Casals

La Teoria dels Cinc Elements i el Shiatsu Zen


La teoria dels cinc elements és només és una part de la teoria de la medicina tradicional xinesa, constitueix la base teòrica de l'Shiatsu Zen, que s'ensenyen Occident.

La teoria dels cinc elements ens ensenya, que el KI, que conforma i anima l'univers, es pot dividir en 5 fases diferents que són com "qualitats o freqüències vibratòries" de l'Ki i són els Elements de:

Foc, Terra, Aigua i Fusta.

El cos i la ment humans contenen aquestes cinc qualitats i cada parell de meridians pertany a un Element separat, que canalitza la "qualitat o freqüència vibratòria" d'aquest Element de l'KI.

Cada Element governa un parell de Meridiamos, excepte el Foc (que governa dos parells),

Atès que el KI és a tot arreu, les qualitats de l'KI humà són semblants a les que es puguin trobar en qualsevol part de l'univers per exemple; la flexibilitat de les plantes, de frescor de l'aigua, l'estabilitat de la tierra..etc

El Shiatsu Zen a la teoria i pràctica, consideren els receptors com un tot, tal com feia les versions més antigues de la teoria de la Medicina Xinesa. A través de la manipulació dels meridians, els terapeutes tracten la ment i les emocions dels receptors, a el mateix temps que que curen el cos físic.

El Shiatsu Zen, es basa en la unificació, de la psicologia i la fisiologia humanes, dins de la teoria de l'KI, un enfocament que satisfà el desig d'Occident per restablir la unió d'un cos i una ment fragmentats.

Ana Casals
#chakras #masaje #estrés #relajación

4 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo